Nie będę namawiać, ale jestem pewna, że jak raz zrobicie - co raz będziecie wracać do tego przepisu :)
Potrzebujemy:
- 2 szklanki mąki z cieciorki
- 1-2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 - 1 łyżeczki papryki w proszku wędzonej
- 2 pory
- 1 pęczek koperku
- 2 niepełne szklanki mleka roślinnego (migdałowe / kokosowe / sojowe lub inne)
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sól, pieprz
- olej do smażenia (u mnie z pestek winogron) lub masło klarowane (przepis)
- Mąki wsypujemy do miski, dodajemy paprykę, mieszamy.
- Pory (białą część) myjemy i drobno kroimy, koperek siekamy.
- Do mąki dodajemy mleko, mieszamy. Ciasto powinno być w miarę gęste.
- Do ciasta dodajemy pory, koperek, sól, pieprz i olej kokosowy (roztopiony na patelni i ostudzony).
- Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
pomysł zaczerpnięty z weganka.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz